Home Fitness Equipment 1840858 640

Lyckas med din träning – vad menar jag egentligen?

Idag finns det många personliga tränare som lovar att du kommer lyckas med träning och det är ju såklart bra! Men blir det bara ett uttryck utan mening? Tänker du ’’jaja det säger alla’’? Om du gör det förstår jag dig – när jag namngav mitt nya program till titeln Lyckas med din träning – hitta din egen väg med glädje och balans, tänkte jag själv hmmm..

Men egentligen är det precis det mitt program gör, och i detta inlägg kommer jag att berätta mer om vad jag tänkte och menar när jag lovar dig att lyckas med din träning!

Varför finns det vissa som lyckas medans andra börjar om och om igen och aldrig riktigt hittar glädjen och balansen?

För dem som inte lyckas blir det ofta till ett STORT projekt! De blir frustrerade och tänker nu f*n ska det tränas… man ska träna minst 3 gånger i veckan och minst 45 min. Dagarna blir inlagda och den första månaden går det super – du blir glad för att du lyckas! – Känner du igen dig?

Men så kommer barnens skola, ett möte på jobbet, en semester eller vad som helst egentligen emellan. Och du tränar inte den dagen, skit samma tänker du, det kommer en ny dag. Men det finns veckor i ens liv där allt rasar ihop och du orkar verkligen inte träna. Ja, jag vet! Jag är också en helt vanlig människa med man, barn, hund, hus, trädgård osv.

Livet och vardagen tar över.

Och så sker det, vi börjar tänka negativa saker om oss själva ’’åhh jag är bara inte en träningsmänniska’’ eller ’’jag kommer aldrig att lyckas’’.. Vi är verkligen duktiga på att kranka ner på oss själva. Det blir dock tillslut en dålig ursäkt!

Eller så säger du till dig själv (jag är sådan i alla fall) ’’jaja jag kommer tillbaka, nu vet jag ju att jag kan!’’… och plötsligt har det gått månader sedan förra träningen. Eller så står man i duschen och säger att imorgon börjar jag igen, problemet är bara att det säger man imorgon igen..

Vi vill så gärna men vet inte hur!

Låt mig dock fastställa en sak – detta är helt normalt!

Något av det svåraste är att ändra på sina vanor, eftersom vanor är något vi bara gör och reflekterar inte vidare över det eller sätter frågetecken. Vi gör bara det vi brukar.

Vi måste också motiveras till nya vanor. När vi sätter igång med nya projekt är motivationen hög, vi är glada för att vi har tagit beslutet och det börjar bra!

Som så mycket annat ska motivationen också underhållas – eftersom efter en månad är motivationen inte på samma nivå som när vi började. Vad som motiverar är individuellt och därför ska du bli medveten om vad som motiverar just dig!

Något av det första jag frågar mina kunder om är varför? Varför vill du träna? Nu tänker du kanske att det är löjligt, men ditt varför är viktigt! Det handlar om att få ägarskap och att det bliver din väg till nya vanor som passar in i din vardag och ditt liv!

I min värld, är detta en livsändring och det tar tid. Vi måste ha tålamod och måste klappa oss på axeln och vara stolta för varje steg/mål vi uppnått!

Det är mycket bättre att börja smått och sedan bygga på efterhand!

Nu tänker du kanske – vad ska jag träna då?

Du ska såklart träna det som du tycker är kul! Och mitt bästa råd är att du ska variera din träning. Testa dig fram och testa olika!

Jag upplever att det är de som tränar olika som lyckas och som extra bonus får de även störst utveckling! Just på grund av att kroppen aldrig vet vad du utsätter den för.

Det är viktigt att ha den mentala del med när du ska lyckas med din träning. Och jag vet att du lyckas när du har gjort de övningar jag har i mitt program. För det blir inte en projekt, du har tagit ett aktivt val och vet vad du skal göra när (ja när – för livet försätter) där kommer dåliga dagar, möte på jobbet, semester …… Träning blir mycket mer än 45 min på gymmet eller 30 min i löpspåret – träning är också när du år en runda med hunden, tar trappan istället för hissen. Vupti glädje och balans!

 

Lycka till med din nya livsstil!

 

Varma sommar hälsningar

Margit

 

Läs mer om lyckas med din träning här.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *