Billesö Träning & Hälsa

En del av din vardag

Billesö Träning & HälsaÄr 2016 året du får träningen till att bli en del av din vardag?

Varför är det så svårt att komma igång med att träna? Varför är det svårt att träningen blir en vana? Alla vet ju det är bra för kroppen och de flesta vill gärna, men vad är det så som hindra oss?

Jag har själv haft svårt att komma igång, även fast jag har spelat handboll och var van att vara aktiv. Men sen fick jag barn och….. och ja då var den tiden över…. Känner du igen dig?

Mitt största fel var att jag hade inga mål med min träning, en orsak till varför jag skulle träna!

Ja ja tänker du kanske – alla PT säga att det är enkelt, och bra osv.

Det är enkelt att träna, men det är inte enkelt att komma dit. Det är aldrig enkelt att få nya vanor och svårare är det att komma av med gamla vanor. Men där finns råd och tips för det –  och det ena är att ha ett mål med sin träning och varför vill du träna? Mitt mål är att kunna klara av vardagen också när jag blir gammal. Mitt varför är att må bättra och hjärnan kan tänka när jag tränar. Du kan även lägga till vad konsekvenserna blir om jag inte tränar, vad innbär dem? Tränar inte jag får jag ont i min kropp (mycket jobb framför datorn), mitt knä gör ont (korsbandskadat) Den pris vill jag inte betala! Jag vill har ett långt och hälsosamt liv, utan några konsekvenser.
Ja ja men jag har inte tid att träna flera timmer i ett gym om veckan, eller jag kan inte springa – tänker du det? Jamen vet du – träning kan göras hemma och behöver inte vara på gymmet eller 1 mil i skogen – och det vet du. Men vad är träning? Träning är vad vi gör det till och nej vi behöver inte springa 1 mil i skogen eller göra en triathlon för att vara stärka!!!
All rörelse räknas, och 10 squat på kontorstolen är en bra början och bonus är att det är en rörelse vi gör hela tiden – upp och stå, ner och sitt –  det är väl enkelt? Eller ett 10 min träningsprogram som kan göras när som och var som helst!!!
Det gäller att kroppen har en bra upplevelse, en upplevelse av att detta klara jag. Oftast tränar vi för hårt och får så mycket tränningsvärk att vi inte kan röra på oss. Då tänker hjärnan detta var inte roligt. Risken för skador öka om vi t.ex börja med burpees och många hopp. Din kropp är inte redo – istället ska du göra burpees utan hopp. HIIT träning är bra träning, men det är viktigt att kroppen är redo.

Vill du ha ett 10 min träningsprogram, anmäl dig till mitt träningsbrev!

Jag önskar alla ett gott nytt år!

Träningshälsningar
Margit

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *